Sarlota cu caise

de ianculubita in Dulciuri, 1 Iul 2013 | 4544 vizualizari

 

Acesta e cel mai simplu desert, delicios, racoritor in zilele toride si bun chiar si pentru diabetici pentru ca nu contine zahar sau cel putin eu nu pun.
Sa va spun si ceva de forme: este un set compus din forma mare de sarlota si alte forme asemanatoare dar mici. Acelea mici sunt pentru crema care ramane pentru ca intotdeauna ramane crema, dar eu le folosesc tot ca sarlota, adica mini sarlote, veti vedea.

 

INGREDIENTE

  • 2 pachete piscoturi de sampanie
  • 2 pahare mici cu iaurt de caise
  • 5 caise
  • 1 cana cu zeama de compot sau suc de alte fructe
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarlota cu caise:

Intr-un castron rasturnam iaurtul si-l amestecam cu caise taiate marunt, oparite. In forma de sarlota punem piscoturi inmuiate in compot si pe fundul formei la fel, pe mijloc punem 2-3 linguri de iaurt, acoperim cu piscoturi, iar iaurt, ultimul strat fiind de piscoturi. Acoperim forma cu capacul din dotare si lasam la frigider pana a doua zi cand scoatem capacul, punem o farfurie deasupra, rasturnam, scoatem forma, ornam deasupra cu jumatati de caise oparile si turnam un topping de ciocolata

Cu formele mici am procedat la fel, doar ca piscoturile le-am taiat in jumatati pe lung, am ornat cu zmeura, fiind fructe mai mici si am pus un topping de fructe de padure.

Va spun ca a fost un viscol mare in bucatarie la mine si nu a mai ramas nimic!!!!!!!

TIPS-URI

1

pentru cine doreste sa incerce reteta si nu are forma,se poate folosi si forma mica de tort sau forma mare de savarina iar deasupra puneti o farfurie cat sa intre in forma

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarlota cu caise" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

ianculubita 1

02.07.2013, 08:35

Incercati fetelor,nu veti regreta si puteti pune orice fruct doriti

Mirela Suba 1

02.07.2013, 12:24

Sim0na 1

02.07.2013, 12:46

bun desertul!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Charlotta de portocale