Saratele cu unt

de Dya Daniela Andrei in Aperitive / Garnituri, 30 Dec 2016 | 8635 vizualizari

 

Bunatati pentru colindatori

 

INGREDIENTE

  • 200 g unt
  • 4 ouă mari
  • 400 g telemea sărată
  • 300 gr făină albă de grâu (sau cât cuprinde)
  • Seminţe de mac sau alte seminţe preferate
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Saratele cu unt:

 

Într-un vas încăpător, se rade brânza.

Se amestecă cu cele patru ouă şi cu untul moale (păstrat la temperatura camerei).

Se presară făina şi se frământă un aluat elastic ce se va păstra la rece cateva ore.

Din aluatul obtinut, se întind patru foi egale, din care se vor tăia fâşii late de 1cm.

Se ung cu ou şi se presară seminţele de mac.

Se coc pentru aproximativ 15 minute, la o temperatura de 160 grade C.

După coacere, se scot cu grijă pe un platou şi se lasă să se răcească complet. Se pot depozita în pungi de hârtie.

Sunt perfecte alături de o bere rece! :)

Poftă bună!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Saratele cu unt" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

ieri la 06:56

Salata in straturi cu legume si ton

de Rocsi 9

pe 29.11 la 20:15

Fasole cu cârnați de casă - Rețeta tradițional românească cu savoare maximă

pe 29.11 la 10:51

Rulouri cu ciuperci și mozzarella - Gustarea rapidă care te va cuceri

pe 28.11 la 11:25

Biscuiți cu nutella și alune de pădure - Rețeta simplă și delicioasă

pe 27.11 la 06:40

TOP
utilizatori

Valclaudia

500 puncte

Adele

319 puncte

Rocsi

316 puncte

Lau

Lau 9

66 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]