Saratele cu chimen in aparatul de waffe

de alinutzika in Aperitive / Garnituri, 9 Mai 2012 | 7166 vizualizari

 

Pentru ca dragul meu sotior mi-a cumparat un aparat de facut waffe mult mult dorit, m-am pus pe treaba..:))
Aceste saratele sunt excelente. Se consuma asa fierbinti, gata luate din aparat, altfel se inmoaie si parca nu mai sunt asa gustoase.

 

INGREDIENTE

  • 500 g branza telemea rasa
  • 1 pachet unt
  • 2 oua
  • 1 iaurt mare - eu am pus kefir
  • 2 linguri smantana
  • 900 g faina - aproximativ (eu am pus cam dupa ochi)
  • seminte chimen
  • sare, daca telemeaua nu e prea sarata
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Saratele cu chimen in aparatul de waffe:

Untul se freaca spuma. Se adauga ouale batute cu putina sare, se amesteca , apoi se pune iaurtul. Se amesteca din nou, apoi se pune faina si se framanta bine. Trebuie sa rezulte un aluat nelipicios.

Incingem aparatul de waffe si apoi, formam bile de marimea unui ou mic, pe care le punem in mijlocul aparatului, apoi inchidem aparatul si iar il deschidem inapoi, presaram cateva seminte de chimen si inchidem aparatul si lasam pana se rumeneste bine, la temperatura medie. Daca aparataul nu are suprafata interioara teflonata, ca al meu, e indicat sa il ungeti inainte cu o pensula cu putin ulei.

Daca ti-a placut reteta noastra "Saratele cu chimen in aparatul de waffe" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Baclava de casă - Rețeta delicioasă pentru iubitorii deserturilor orientale

pe 21.02 la 14:01

Churros de casă – Rețeta simplă pentru un gust autentic spaniol

pe 21.02 la 13:05

Sos cheddar, ideal pentru nachos și alte gustări

pe 21.02 la 10:56

Coji de nuci dulci, perfecte pentru fursecuri umplute

pe 20.02 la 14:38

Pâine cu usturoi și brânzeturi la cuptor - Bună de te lingi pe degete

pe 19.02 la 12:27

TOP
utilizatori

Panacris

2093 puncte

RODIMUR

1208 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

493 puncte

UrsanMihaela

254 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Salata de ton