Saratele cu branza si chimen

de Ela68 in Aperitive / Garnituri, 20 Oct 2012 | 15007 vizualizari

 

pentru o dupa-amiaza ploioasa , in fata televizorului.

 

INGREDIENTE

  • 250 gr margarina
  • 1 ou
  • 1 lingura otet
  • 400 gr branza telemea rasa
  • 100 ml lapte
  • 500 gr faina
  • 10 gr drojdie proaspata
  • pentru topping :
  • 1 galbenus amestecat cu 2 linguri lapte
  • chimen
  • 100 gra parmezan ras
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Saratele cu branza si chimen:

Se amesteca toate ingredientele pana obtinem o coca omogena. Se pune aluatul intr-o folie si se lasa 3, 4 ore la frigider.

Se imparte coca in 4 parti . Se intinde o foaie nu foarte groasa ( astfel incat saratelele sa se coaca bine, sa iasa corcante ) si se taie fasii., apoi se ung cu galbenusul amestecat cu lapte. Celelalte trei parti de coca se tin la frigider.

Se presara parmezan si chimen si se coc in cuptorul preincalzit aproximativ 20 minute.

Se procedeaza la fel si cu restul de coca.

Ies aproximativ patru tavi.

TIPS-URI

1

se lucreaza repede cu aluatul, nu se va laza sa se incalzeasca la temperatura camerei.

Daca ti-a placut reteta noastra "Saratele cu branza si chimen" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coșulețe din lipie cu brânză și mărar - Gustarea rapidă și ușoară

ieri la 18:00

Supă rece de castraveți - Răcoritoare și plină de savoare

ieri la 09:48

Quiche cu dovlecei - Varianta rapidă cu lipie

pe 02.07 la 09:50

Frigănele reinterpretate la cuptor - Super gustoase și rapide

pe 01.07 la 10:33

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1049 puncte

mirela0911

1000 puncte

Gherca Daniela

1000 puncte

RODIMUR

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv Oameni de zapada din branzeturi