Se curăță peștele de solzi, se scot intestinele, se taie capul și coada. Se spală bine în mai multe ape. Dacă peștele este mare (de preferat să fie mare, așa și oasele vor fi mari și se înlătură ușor) se porționează în bucăți mai mici.
Se lasă să se zvânte după care se unge cu puțin ulei și se pune pe grătarul încins. Se coace bine pe ambele părți. Se coace roșia și ardeii grași, după care se lasă să se răcească, se curăță de pielițe și cotoare și se toacă mărunt.
Într-o cratiță punem apa la fiert (aprox 500 ml) cu sare, piper, ardeiul iute tocat, foile de dafin, cimbru, mărar, usturoiul tăiat feliuțe, roșia și ardeii grași. Se lasă să dea în clocot după care se introduce și peștele si se lasă la foc mic maxim 10 minute. La final se adaugă pătrunjelul tocat mărunt.
Servim cu mămăligă. Poftă bună!