Va prezint o alta varianta de a pregati saramura de peste. Prima data am servit-o la Eselnita, poarta spre Cazanele Dunarii :) si mi-a placut foarte mult! Poate si pentru ca eram in luna de miere :P
Spun "altfel" pentru ca la mine in familie nu se obisnuieste a se pune rosii sau ardei in saramura. Dar asta, vedem mai tarziu,,, :)
(e o reteta mai veche, de aceea imaginile intermediare lipsesc)
Taiem pestele bucati, il saram si il punem la prajit.
Taiem ceapa si ardeiul (bucati mai marisoare) si le calim in cateva   linguri de ulei de masline. Cand sunt gata, le punem intr-o tava de   aragaz, asezam pestele deasupra, rosiile date pe razatoare, ardeiul iute   (taiat feliute)  si condimentele (sare,  piper, foi de dafin, cimbru,   rozmarin, busuioc). Se baga la cuptor pentru 25-30 de minute.  Intre timp  pregatim  mujdeiul de usturoi (pisam  usturoiul impreuna cu  sare si  ulei pana cand capata consistenta cremoasa, si, se adauga  putina apa).  Scoatem pestele din cuptor, adaugam, deasupra, mujdeiul si feliile de  lamaie si il mai lasam la cuptor pentru inca 10 minute. Se serveste cu mamaliguta! Sa aveti pofta!