Saorma cu piept de pui

de Catalina L in Aperitive / Garnituri, 1 Aug 2015 | 3106 vizualizari

 

Șaorma, (scris și incorect shaorma) sau shawarma (din arabă: شاورما‎, shāwarmā) este o mâncare arăbească din zona Levantului.
Se spune că șaorma ar fi fost inventată (neoficial) de libanezi.
Șaorma este o mâncare preparată din felii subțiri, prăjite, de carne (de oaie, pui, curcan, vită) peste care se pun legume proaspete, legume murate și un sos special, întreaga compoziție învelindu-se într-un rulou din clătită sau foaie de pită.

Sursa: Wikipedia

 

INGREDIENTE

  • 4 lipii
  • piept de pui - 200 g
  • salata verde
  • castravete 
  • sos alb kebab Amora ( il puteti face de casa 100 ml iaurt, 1-2 catei usturoi, marar, sare, piper macinat).
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Saorma cu piept de pui:

Pieptul de pui taiat felii se condimenteaza cu sare si piper si cu condimentele dorite : paprika.....

Se prajeste intr-o tigaie sau pe grill 3-4 minute pe fiecare parte.

Se lasa sa se raceasca cateva minute, apoi se taie fasii subtiri sau mai groase, dupa preferinta.

Incalziti lipiile la cuptor 5 minute.

Puneti salata, puiul prajit, sosul kebab si felii fine de castravete.

Rulati si serviti imediat - lipia si carnea calde, celelalte ingrediente reci .....o bunatate

Pofta Buna !!!!!

TIPS-URI

1

sosul kebab il puteti face de casa : 100 ml iaurt, 1-2 catei usturoi, marar, sare, piper macinat

Daca ti-a placut reteta noastra "Saorma cu piept de pui" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chiftele de post din linte - Reteta gustoasa si usoara

de Rocsi 9

ieri la 20:54

Desert Diplomat, la cupă - Ușor, delicios și savuros

de RODIMUR 8

pe 10.03 la 16:30

Prăjitură cu iaurt și căpșuni - Simplă, pufoasă și aromată

pe 10.03 la 11:07

Ștrudel de post cu ciuperci - Crocant și savuros

pe 07.03 la 15:19

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

vasimur

602 puncte

mihaelar63

600 puncte

RODIMUR

555 puncte

Rocsi

438 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Bilute de orez