Sandwich de dovlecei la gratar

de simona72 in Sandvisuri, 7 Iun 2013 | 4704 vizualizari

 

Inspiratia acestui aperitiv a fost desigur preparatul pe care l-am mincat la Slanic si pe care la pregatit Radu Popovici. Este putin modificat preparatul, dar baza este cam aceeasi. Eu am avut rosii proaspete de gradina pe care imi parea rau sa nu le fofolsesc, iar brinza de capra nu am gasit si atunci am folosit mozarella...

 

INGREDIENTE

  • 1 dovlecel marisor
  • 3 rosii
  • 200 gr mozzarella
  • 4-5 linguri sos pesto
  • sare
  • piper
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • 3-4 linguri ulei de masline
  • salata de cimp
Portii: 9
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sandwich de dovlecei la gratar:

Dovlecelul il spalam, taiem capetele si-l taiem rondele de aproximativ 1 cm. Le dam cu sare si zeama de lamaie si le lasam la frigider 20 minute. Le scurgem de zeama lasata si le prajim intr-o tigaie grill unsa cu putin ulei de masline. Rosiile se taie in felii subtiri, la fel si mozzarella.

Asamblarea: 1 felie dovlecel la gratar, 1 felie de mozzarella, 1 felie rosie, putin sos pesto, 1 felie dovlecel, 1 felie rosie, putin sos pesto, iar deasupra un smoc de salata de cimp.

Dupa ce sunt gata toate, le stropim cu putin ulei de masline,sare si piper proaspat macinat.

Pofta buna!!!

TIPS-URI

1

am servit cu feliute de brinza brie

2

sosul a fost cumparat, puteti sa folositi ce sos va place si sa-l faceti in casa

Daca ti-a placut reteta noastra "Sandwich de dovlecei la gratar" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

ieri la 14:48

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori

pe 19.11 la 20:36

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Mini baghete cu cartofi, usturoi si cascaval afumat