Inspiratia acestui aperitiv a fost desigur preparatul pe care l-am mincat la Slanic si pe care la pregatit Radu Popovici. Este putin modificat preparatul, dar baza este cam aceeasi. Eu am avut rosii proaspete de gradina pe care imi parea rau sa nu le fofolsesc, iar brinza de capra nu am gasit si atunci am folosit mozarella...
Dovlecelul il spalam, taiem capetele si-l taiem rondele de aproximativ 1 cm. Le dam cu sare si zeama de lamaie si le lasam la frigider 20 minute. Le scurgem de zeama lasata si le prajim intr-o tigaie grill unsa cu putin ulei de masline. Rosiile se taie in felii subtiri, la fel si mozzarella.
Asamblarea: 1 felie dovlecel la gratar, 1 felie de mozzarella, 1 felie rosie, putin sos pesto, 1 felie dovlecel, 1 felie rosie, putin sos pesto, iar deasupra un smoc de salata de cimp.
Dupa ce sunt gata toate, le stropim cu putin ulei de masline,sare si piper proaspat macinat.
Pofta buna!!!
1
am servit cu feliute de brinza brie
2
sosul a fost cumparat, puteti sa folositi ce sos va place si sa-l faceti in casa