Sambusek cu telemea de oaie si za’atar

de Mihaela11_jo in Aperitive / Garnituri, 8 Ian 2011 | 8972 vizualizari

 

Sambusek( sau sambousek, sau samboosek) sunt niste placinte de aluat prajite in ulei foarte populare in tarile arabe, un aperitiv nelipsit de la restaurantele cu profil arab.
Aluatul se poate pregati acasa( margarina de palmier le da o aroma deosebita) sau se pot cumpara de gata proaspete sau congelate la supermarket.
Se umplu cu telemea, carne macinata, cartofi,vegetale.

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet de foi de sambusek  
  • 500 grame telemea de oaie ( rasa pe razatoarea mare)
  • 3 linguri za'atar
  • 1 lingura de ulei de masline ulei vegetal pentru prajit placintele Daca aluatul pentru sambousek de prepara acasa sunt necesare:  
  • 1 si 1/2 cani de faina  
  • 1/2 cana de margarina de palmier  
  • 1 lingurita de sare  
  • 1/2 cana apa rece
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sambusek cu telemea de oaie si za’atar:

Branza se rade pe razatoarea mare si se adauga za'atarul si uleiul de masline; se amesteca.

Se ia cate o foaie de aluat si se umple cu 1 lingurita din amestecul de branza.

Sau:

Se face un aluat din 1 ½ cãni de fãinã, ½ canã margarinã, 1 linguriţã sare si ½ canã apã rece.

Se frãmânta uşor şi se întinde o foaie subţire de ½ cm pe planşeta pudratã cu fainã.

Se taie din foaie cercuri de cca 3cm diametru.

Se umplu cu amestecul de branza si se lipesc bine capetele.

Se incinge uleiul intr-o tigaie anti aderenta si se prajesc placintelele pana iau o culoare aurie.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Za’atarul este un condiment specific tarilor arabe preparat din oregano uscat,lamaita,maghiran,seminte de susan prajite,sare.Este in general preparat acasa de majoritata gospodinelor de la sate si condimentele folosite sunt tinute secrete.Se pot adauga si alte condimente cum ar fi:cimbru,chimin,coriandru,fenicol.In Palestina reteta include chimin dulce ( carawe sau fenicol).In Liban se adauga adesea sumac, un condiment care da o culoare rosieinchisa.In Egipt acest condiment se prepara cu scortisoara,cuisoare si muguri de trandafir.Se foloseste in numeroase mancaruri si aluaturi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sambusek cu telemea de oaie si za’atar" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cartofi razuiti cu ceapa