Salau pane cu cartofi prajiti cu sos

de cristina1985 in Salau, 16 Mai 2019 | 3651 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1,5 kg cartofi
  • rozmarin
  • ulei (la toate preparatele)
  • Pentru peste:
  • 700 g salau congelat
  • 2 oua
  • faina
  • pesmet
  • sare
  • piper
  • Pentru sos:
  • 2-3 castraveti murati mari
  • marar
  • 2 galbenusuri de ou crude (sau unul fiert si unul crud)
  • 1 lg-ta mustar
  • sare de lamaie
  • sare
Portii: 3
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salau pane cu cartofi prajiti cu sos:

Salaul se decongeleaza. Se taie in 3 bucati fiecare file, deci vor rezulta 6 bucati peste care se presara sare si piper. Se dau prin faina, ou si pesmet si se prajesc in ulei incins.

Cartofii se curata de coaja si se taie. In uleiul incins presarati rozmarin marunt, apoi adaugati cartofii. Se prajesc, pana sunt gata. Se scot si se pune putina sare peste ei.

Sos- se face maioneza: galbenusurile de ou se amesteca cu sare de lamaie, mustar, sare. Treptat puneti uleiul, cate o picatura la inceput, pana se formeaza maioneza, apoi putin mai mult, amestecand dupa fiecare cantitate de ulei, intr-un singur sens (altfel se taie).

Castravetii murati se taie marunt, se scurg in palma si se pun in sos, alaturi de marar tocat. 

Pestele se serveste cu cartofi si sos. Mi-au iesit 3 portii mari.

Daca ti-a placut reteta noastra "Salau pane cu cartofi prajiti cu sos" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pâine cu camembert si roșii la cuptor - Gustarea care te cucerește

ieri la 09:45

Rulouri cu cașcaval și chorizo - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 21.07 la 09:26

Mămăliguță în straturi, cu brânză de burduf și ouă de prepeliță

de RODIMUR 8

pe 18.07 la 13:59

Salată cu avocado - Rețeta savuroasă și ușoară

pe 18.07 la 08:30

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2184 puncte

RODIMUR

1124 puncte

RuxyRux

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

217 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Şalău la tavă