Salau la cuptor cu morcovi si dovlecei

de katty in Salau, 28 Mai 2021 | 6663 vizualizari

 

Pentru  un pranz usor am pregatit un salau cu legume.

 

INGREDIENTE

  • 1 bucata salau(1,5 kg)
  • 3 dovlecei
  • 2 morcovi
  • usturoi verde(doar partea alba)
  • sare
  • piper negru macinat
  • busuioc uscat
  • 2 linguri ulei
  • 150 ml vin alb sec
  • zeama de lamaie dupa gust
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salau la cuptor cu morcovi si dovlecei:

Curatam pestele bine, il spalam si il crestam oblic din loc in loc pe ambele parti. Il dam cu sare si piper si il lasam deoparte.

Curatam legumele si le taiem rondele de 5-6 mm. Taiem usturoiul fin.

In crestaturile formate punem o parte din usturoiul verde.

Intr-o tava punem rondelele de morcov si dovlecel si usturoiul ramas.Presaram sare, piper si busuioc  si amestecam. Deasupra punem pestele. Turnam vinul si zeama de lamaie peste peste, apoi stropim cu ulei.

Acoperim tava cu folie de aluminiu si dam la cuptorul preincalzit la foc iute.

Dupa 30 de minute scoatem folia si lasam pestele sa se rumeneasca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Salau la cuptor cu morcovi si dovlecei" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert cu caise si banane

pe 28.02 la 16:07

Mucenici moldovenești - Pufoși și buni de nu te mai saturi mâncând

pe 28.02 la 14:11

Șnițele crocante de porc în crustă aromată - Cea mai savuroasă rețetă de casă

pe 28.02 la 11:45

Ciulama de ciuperci - Rețeta gustoasă de post

pe 28.02 la 10:23

Brioșe cu banane și ciocolată - Desert ușor și delicios

pe 27.02 la 09:02

TOP
utilizatori

Rocsi

2238 puncte

Panacris

1837 puncte

RODIMUR

1195 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Peste crocant la cuptor