Presaram sare si piper macinat pe fileurile de salau si le lasam la rece 10-15 minute . Asezam pe fiecare file de salau cate o bucata de mozzarella si o rulam .
Punem pe o farfurie faina , iar pe alta oul si il batem bine . Dam bucatile de peste prin faina , prin ou si le punem intr-o tava pe hartie de copt .Presaram deasupra amestecul de seminte si dam tava la cuptor pentru 25-30 de minute , pana se rumenesc usor .
Curatam vanata , o taiem cubulete
si o preasam cu sare . O lasam la scurs 10 minute .
Punem 1 lingurita de ulei de masline intr-o tigaie si calim un catel de usturoi . Adaugam cuburile de vinete . Le lasam pana incep sa se rumeneasca usor .
In restul de ulei incins calim cel de-al doilea catel de usturoi .Stingem cu sucul de rosii . Adaugam frunzele de busuioc , piper macinat si fierbem cateva minute , pana sosul se leaga .Cand este gata trecem sosul prin sita pentru a elimina usturoiul si frunzele de busuioc .
Punem pe farfurie sos de rosii , o bucata de peste si cubulete de vanata . Decoram cu frunze de busuioc .