Am poftit si am facut rapid o salata orientala.
Incepem cu ceapa care trebuie sa stea la macerat, macar o ora.
Deci, curatam ceapa, o clatim si o tocam fie julien, fie solzisori(eu o prefer solzisori mici).
O punem intr-un vas micut cu capac, presaram peste ea putina sare si turnam otetul balsamic.
Alegem un vas mic pentru putea acoperi ceapa cu otet.
Din timp in timp mai agitam vasul sa ajutam ceapa sa se macereze uniform.
Curatam morcovii, ii clatim bine si ii punem la fiert in apa cu putina sare.
Spalam bine cartofii si ii punem la fiert cu coaja cu tot, in apa cat sa fie bine acoperiti.
E bine sa folosim cartofi rosii pentru ca rezista mai bine la fiert fata de cei albi, adica nu se sfarama si ii putem toca frumos in cuburi.
Lasam ambele ingrediente pe foc pana cand se patrund bine, apoi le scurgem de apa.
Morcovii il lasam la racit, iar cartofii ii trecem prin jet de apa rece, ii curatam de coaja si ii tocam in cuburi.
Morcovii i-am taiat rondele, dar pot fi taiati tot in cuburi, dupa cum prefera fiecare.
Alegem un bol incapator si adaugam morcovii si cartofii in el.
Presaram peste ei putina sare si piper.
Atentie la cantitatea de sare, pentru ca vom sara si maioneza, iar unele ingrediente sunt deja sarate!
Scoatem samburii la masline si le adaugam peste ingredientele din bol.
Taiem gogosjarii julien, la fel si jambonul si le adaugam in bol.
Preparam maioneza, mixand galbenusul cu mustarul, asezonate cu sare si picurand trepatat uleiul si zeama de lamaie, pana obtinem o emulsie stabila.
Scurgem ceapa de otet si o agaugam peste ingredientele din vas, apoi le amestecam usor si le combinam cu maioneza
1
Ouale, este bine sa le fierbem inainte de servirea salatei si sa ornam satlata cu ele.