Salata Mimoza

de Razvan Constantinescu in Salate, 19 Sep 2020 | 13742 vizualizari

 

O salata festiva inspirata de la Simona Callas.

 

INGREDIENTE

  • 500 g cartofi
  • apa
  • sare
  • 300 g morcovi
  • 2 conserve de ton maruntit in ulei (170 g/buc)
  • 100 g maioneza de casa
  • 150 g branza de vaca
  • 5 oua fierte
  • 1 legatura de ceapa verde
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata Mimoza:

Cartofii se spala si se pun la fiert intr-un vas cu apa cat sa ii acopere, cu o lingurita de sare.

Morcovii se curata de coaja, se taie in jumatati si se pun la fiert intr-un alt vas cu apa cat sa ii acopere si cu o jumatate de lingurita de sare.

Se mai adauga apa pe parcursul fierberii in ambele cazuri daca legumele nu sunt fierte complet.

Dupa ce legumele au fiert, se scot din apa si se lasa sa se racoreasca.

Cartofii se curata de coaja si se dau pe razatoarea cea mare.

Pe un platou se asaza inelul de la o tava detasabila (18 cm diametru) si se pune stratul de cartofi.

Se desfac conservele de ton. Se scurge carnea de ulei, apoi se asaza peste stratul de cartofi.

Se curata ouale de coaja.

Se dau albusurile pe razatoarea cea mica si se asaza peste carne, apoi se presara un praf de sare peste ele.  

Branza se da pe razatoarea cea mica peste albusuri.

Se intinde maioneza de casa peste branza.

Se dau morcovii pe razatoarea cea mare si se pun peste stratul de maioneza.

Galbenusurile se dau pe razatoarea cea mica si se presara peste morcovi impreuna cu un praf de sare.

La final se adauga ceapa verde tocata, lasand marginile libere.

Salata Mimoza se da la rece pentru cateva ore, apoi se scoate inelul de la tava detasabila si se poate servi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata Mimoza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Salata De Morcovi Si Cartofi