Se ia pestele care este proaspat si se taie cubulete mici, te taie castraveti acrii tot in cubulete nu se curate de coaja se aseaza peste peste si se stropeste cu un pic de ulei de masline.
Separat se taie rosiile cubulete precum si ardeiul care se vor pastra separat si ele se stropesc cu putin ulei si se sareaza, dupa care se trece la prepararea dresingului.
Se amesteca mustarul boabe cu cel normal cu hreanul peste care se pune ulei de masline, se amesteca bine dupa care se stoarce o jumatate de lamaie si se amesteca cu smantana de preferat o smantana slaba.
Dupa terminarea dresingului se trece la montarea produsului. Se ia o forma rotunda care se umple mai mult de jumatate cu amestecul de somon si castraveti dupa care se pune un strat de ardei garbeni si deasupra un strat de rosii, deasupra de pune un pic de dressing si o frunza de patrunjel, se mai poate pune un strop de ulei de masline foarte putin.
Dresingul se pune de jur imprejur si se poate rade coaja de lamaie sau portocale peste salata.
Este un produs simplu de facut, dureaza putin si te scoate din incurcatura cand ai musafiri neasteptati.
Sper sa va placa tuturor vizitatorilor gustos si nu in ultimul rand aceasta salata este si pentru prietena mea Georgina Prat Carballo din Costa Rica care ne va invata retetele traditionale de pe acele meleaguri.
www.reteteleluisupernico.blogspot.com
Pofta Buna.