Salata de vinete cu tahini si usturoi

de katty in Mancaruri de post, 24 Mar 2021 | 3927 vizualizari

 

Astazi am pregatit o salata de vinete de post, cu tahini si usturoi, servita cu rosii si chipsuri de orez brun cu seminte de chia si quinoa.

 

INGREDIENTE

  • 400 gr vinete coapte congelate
  • 2 linguri susan
  • 4 linguri ulei
  • zeama de lamaie dupa gust
  • sare
  • 3 catei de usturoi
  • rosii pentru servit
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata de vinete cu tahini si usturoi:

Vinetele congelate le lasam sa se dezghete, apoi le scurgem bine intr-o sita. Le tocam marunt cu un cutit de lemn sau sticla. Punem susanul intr-o tigaie uscata  pe care o punem la foc moic. Amestecam ocazional pana susanul se rumeneste usor, fara a se arde. Lasam susanul sa se raceasca  si il maruntim fin. Amestecam cu 1 lingura ulei. Peste vinetele tocate punem pasta de susan, usturoiul maruntit,sare, zeama de lamaie dupa gust si amestecam cu uleiul ramas. Puteti folosi in loc de ulei de floarea soarelui ulei de masline. Serviti salata de vinete cu rosii si paine prajita sau chipsuri de orez brun cu seminte de chia si quinoa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de vinete cu tahini si usturoi" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Negresa de post