Salată de somon afumat

de Ligia in Somon, 8 Apr 2009 | 15087 vizualizari

 

Zic eu ca impropriu o numim salata. Dupa mine, “salata” se mananca langa un fel principal, pe cand combinatia asta nu se potriveste sa o mananci langa nici o alta mancare si in plus este atat de satioasa ca poate constitui singura o masa.

Ah da, mancarea asta ori o placi ori o urasti. Are arome atat de puternice incat nu exista cale de mijloc.

 

INGREDIENTE

  • Fillet somon afumat (din ala ca de la Metro ce se vinde la kilogram)
  • Branza de capra cu tot felul de ierburi, condimente in ea (in Romania noi cumparam branza Patros de la Billa, fie calup vidat fie cubulete la borcan conservate in ulei de masline cu tot felul de ierburi)
  • Rucola
  • Rosii tip cherry
  • Ceapa verde
  • Ulei de masline
Portii: 4
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salată de somon afumat:

Se taie ingredientele, somonul, branza cubulete, rosiile taiate in doua, ceapa rondele, frunzele de rucola se lasa intregi (daca sunt tinere) sau rupte in doua daca sunt mai mari.

Se amesteca ingredientele si se adauga 1-2 linguri de ulei de masline. Sarea nu este necesara pentru ca este suficienta in somon si branza.

Gata!!!

PS. Cand ne saturam de mancat sanatos si consideram ca ne-am prelungit suficient viata, noi punem si o lingura doua de sos tartar (in Romania puneam maioneza Gova ce o gaseam doar la Billa, delicioasa, nu grea ca alte maioneze din comert si atat de acra ca ti se stramba gura dupa prima inghititura).

Tips: Cand am in frigider si cand o pregatesc pentru musafiri, mai adaug una- doua ligurite de icre negre de la borcanel. Le prefer celor rosii pentru ca dau mai bine la culoare si pentru ca nu au gustul de “ocean” asa puternic.

Daca ti-a placut reteta noastra "Salată de somon afumat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

onuta 1

24.11.2010, 00:27

adry88 1

10.05.2011, 16:06

f3lina 1

10.07.2014, 18:33

Foarte buna salata. Am pregatito si eu de 3 ori.Nu am gasit branza de capra cu verdeturi nicaieri. Am folosit telemea obisnuita. Iar icrele rosii sau negre chiar se amesteca in salata?

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort cu crema de fistic

pe 18.04 la 22:32

Pasta de fistic

pe 18.04 la 22:01

Ficăței cu smântână și mozzarella - Savoare și gust într-un preparat excelent

pe 17.04 la 16:22

Aripioare crocante ca la fast food - Rețeta simplă și irezistibil de gustoasă

pe 17.04 la 15:50

Pui cu spanac și sos de ciuperci cu smântână - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 17.04 la 14:07

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Somon in crusta crocanta cu susan