Ador sfecla rosie si, nu de mult, am mancat salata de sfecla rosie cu maioneza.
Eu nu sunt prietena cu maioneza clasica si de aceea o evit atat cat pot.
La Jamila, am gasit o maioneza de post cu lapte de soia. Este minunata. Se face usor, este gustoasa si mult mai buna decat maioneza clasica.
Retete de post economice
In primul rand, spalam bine sfecla rosie si o punem la fiert, intreaga, fara a o curata de coaja, in multa apa. O lasam sa fiarba, pana cand intra bine o scobitoare in ea.
Scurgem apa si o lasam sa se raceasca, ca sa putem lucra cu ea.
In vasul unui blender vertical, punem laptele de soia, mustarul, uleiul si zeama de la o jumate de lamaie.
Punem blenderul pana jos si il pornim ridicand incet. Maioneza se formeaza repede, cam in 2 minute avem gata maioneza.
O punem la frigider pana terminam de pregatit sfecla.
Sfecla o decojim si o dam pe razatoarea mare.
Hreanul, daca va place si doriti sa-l adaugati, il razuim pe razatoarea cu ochiuri mici. La fel procedam si cu usturoiul.
Intr-un vas, punem sfecla, hreanul, usturoiul, sare, piper si maioneza si amestecam.
Gustati de sare si mai adaugati daca trebuie.
Puneti la rece si serviti cu paine prajita.