Salata de paste tricolore cu polonezi si muraturi

de Panacris in Paste, 15 Feb 2021 | 2449 vizualizari

 

O salata rapidă cu ce aveți la îndemână în frigider și cămară! 😉 Spor și poftă bună! 😉

 

INGREDIENTE

  • Paste tricolore, fusilli cca. 500 g,
  • Sare de mare 1 lingură,
  • Polonezi 3 bucăți,
  • Capere cca. 150 g,
  • Castraveți murați feliați a la Panacris cca. 200 g,
  • Apio 2 tije,
  • Gogoșari în oțet cca. 200 g,
  • Măsline verzi umplute cu ardei cca. 100 g.
  • Pentru maioneză:
  • Ou 1 bucată,
  • Ulei de floarea soarelui 330 g,
  • Muștar clasic 1 lingură
  • Zeamă de lămâie 1 lingură.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata de paste tricolore cu polonezi si muraturi:

Într-un vas special pentru paste sau o oală mai înaltă se pune la fiert cca. 2000 ml apă rece cu sarea de mare. Când apa clocotește se adaugă pastele și se lasă la fiert cca. 8 minute sau cum sunt indicațiile de pe ambalajul pastelor.

Pastele se strecoară de apă și se lasă la răcorit.

Între timp polonezii se fierb cca. 3 minute în apă clocotită într-un vas încăpător, apoi se scot și se lasă la răcorit. După ce s-au răcorit se taie cubulețe.

Gogoșarii, tulpinele de apio și maslinele se toacă mărunt.

Dacă nu aveți castraveți murați feliați, puteți folosi cu success castravți murațiîntregi și îi mărunțiți la fel ca și ingredientele de mai sus.

Pemtru maioneza rapidă, într-un vas înalt se adaugă oul, muștarul, zeama de lămâie și uleiul, apoi se mixează cu un mixer vertical, până devine cremoasă și se înglobează tot uleiul.

După ce s-au răcorit pastele și polonezii se pun într-un vas încăpător, apoi se adaugă restul ingredientelor mărunțite, amestecându-se ușor împreună cu maioneza până ce se înglobează toate și se obține o salată consistentă.

 Spor și poftă bună! 😉

TIPS-URI

1

polonezii se pot înlocui cu altfel de mezeluri (șuncă, cremwursti, parizer, salam victoria!)

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de paste tricolore cu polonezi si muraturi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paste reci mediteraneene