Plină de culoare și savoare, perfectă a fi servită în orice moment al zilei, această Salată de legume cu mini mozzarella și ouă fierte!
Ador genul acesta de salate, mai ales vara! Sunt atât de gustoase și răcoroase, dar și foarte sățioase! Altceva nici nu-ți mai dorești la masă.
Eu le servesc simple, fără garnituri, fără fripturi și, mai ales, fără pâine.
Curățăm ceapa, o clătim cu apă rece și o tocăm rondele.
Curățăm ridichiile, le clătim bine și le tocăm în sferturi, sau chiar în opt bucăți, dacă sunt mai mari.
Curățăm ardeiul, îl clătim cu apă rece și îl tocăm în cuburi.
Roșiile bine clătite cu apă rece, le tăiem în jumătăți, iar castraveții îi tăiem cuburi.
Tăiem cotorul de la salată, o desfacem în foi și le clătim cu apă rece, apoi le tăiem în franjuri.
Ador salata iceberg( eisberg), pentru că se menține crocantă și după ce este amestecată cu ingredientele.
Fierbem ouăle, tari, le scoatem în apă rece, le curățăm și le tăiem în sferturi.
Clătim pătrunjelul și mărarul și le tocăm mărunt.
Preparăm dressingul.
Într-un bol micuț, amestecăm uleiul cu oțetul și adăugăm sare, după gust.
De fapt, adăugăm atât oțet, cât și ulei și sare, după cum știm că ne place gustul salatei.
Noi, de obicei, o preferăm acră.
Se poate acri și cu zeamă de lămâie în loc de oțet, dar eu prefer, detașat, oțetul, chiar dacă nu este prea sănătos.
Adăugăm semințele de susan în amestecul de ulei și oțet.
Când avem totul pregătit, amestecăm legumele în salatieră, apoi adăugăm dressingul și le amestecăm din nou.
Mozzarella și ouăle, le vom adăuga după ce am amestecat legumele cu dressingul, iar la final vom presăra pătrunjelul și mărarul.