Salata de icre

de Dya Daniela Andrei in Salate, 23 Feb 2011 | 10826 vizualizari

 

Inainte de a pregati aceasta salata citisem pe internet ca in compozitia acesteia se include si miezul de paine sau grisul inmuiat in lapte. Eu nu l-am folosit niciodata intrucat am considerat ca ia din gustul de icre si i se pierde savoarea.

 

INGREDIENTE

  • 50 gr icre de peste (crap sau caras)
  • 2 linguri suc de lamaie
  • 3 linguri apa minerala
  • ulei (cca 300-350 ml ulei)
  • 1 ceapa
Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata de icre:

Icrele curatate, spalate bine si scurse de apa (intr-o strecuratoare) se amesteca cu sare si se tin la rece pentru 24 de ore. Asezam icrele intr-un castron, adaugam ulei, treptat (ca si la maioneza) si amestecam continuu cu o lingura de lemn Cand icrele se inmultesc si capata consistenta (stau pe lingura) adaugam apa minerala si sucul de lamaie omogenizand compozitia.

Optional putem da ceapa pe razatoare si o incorporam in salata de icre. Se pot decora cu masline verzi, patrunjel sau ceapa.

Pofta buna!


TIPS-URI

1

Apa minerala face salata mai spumoasa.

2

Sucul de lamaie albeste icrele.

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de icre" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

ieri la 14:48

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori

pe 19.11 la 20:36

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Salata de vinete cu iaurt