De cand sunt in Germania ,nu ne lipseste de pe masa,este traditia in familia Göbel
Se fierb cartofii ,in coaja ,cand sunt gata fierti se curata de coaja.
Se taie cartofii pe jumatate,apoi jumatatile se taie in rondele mai groase.
Apoi se taie marunt castravetii murati si gogosarii.
Se adauga in castron ,peste cartofii taiati rondele.
Se adauga si zeama de pe castravetii murati.
Se adauga sare,piper si boia dupa gust.
Intr-un castron separat, se face maioneza din 2 galbenusuri,1 lingura de mustar si ulei,circa o cana.
Cand este gata ,se adauga peste salata de cartofi,se omogenizeaza bine.
Se lasa la rece,circa 24 de ore.
Se orneaza dupa placerea fiecaruia.
Pofta buna!
1
Zeama de pe catravetii murati ii da un gust mai bun,putin acrisor.
2
Mustarul se pune in maioneza ,pentru gust dar si a nu se taia.
3
Se serveste a doua zi ,merge si langa o friptura,langa carnati ,etc.
4
Se decoreaza cu oua fierte,taiate rondele si rosii sau alte variante.