Salata de boeuf la noi se face la toate sarbatorile si fiecare dupa preferinte....Eu am ales sa o fac inainte de sarbatorile de Paste pt ca atunci sunt multe bucate si se maninca mai greu. Fiind preferata sotului meu, i-am dedicat-o si am facut-o intr-o forma de silicon inima...
Cartofii se spala si se pun cu coaja la fiert. Morcovii se spala si se curata, se pun in apa cu sare la fiert. Dupa ce au fiert legumele,le lasam sa se raceasca, cartofii ii curatam de coaja si le taiem cubulete mici. Adaugam castraveciorii murati taiati si ei cubulete, porumbul, caperele, mustar, sare si amestecam toate ingredientele.
Pt maioneza:mixam galbenusul de ou cu mustar si adaugam in fir subtire uleiul. Condimentam cu sare dupa gust, amestecam legumele cu maioneza, oprim o lingura din maioneza cu care vom orna salat. Intr-o forma de silicon inima, am pus folie alimentara, am pus salata de beuf, am pus deasupra o alta folie alimentara si am dat forma la congelator pt 20-30 minute. Am luat folia de deasupra am pus farfuria pe care am vrut sa ste salata, am rasturnat-o si am luat si cealalta folie alimentara. In lingura de maioneza care mi-e ramas am pus 1/2 lingurita ketchup si am pus maioneza peste salata si am ornat cu frunze de patrunjel.
Pofta buna!!!
1
dupa ce au fiert cartofii am aruncat apa de pe ei si am pus apa ff rece(se curata mai usor de coaja)
2
legumele au fost fierte in vasul zepter