Salata cu ton - la borcan

de mihaelar63 in Salate, 16 Ian 2017 | 3972 vizualizari

 

 O salata usor de preparat atat in cantitate mare, cat si in cantitate mica. Legumele folosite se pot schimba in functie de preferinte. Eu am folosit ca vas de servire un borcan de 3 l cu capac, pentru ca am avut mai multi musafiri. De asemenea, este usor de transportat.

 

INGREDIENTE

  • 1 borcan file ton galben, in ulei de masline
  • 2 conserve ton in saramura
  • 2 lamai
  • 2 cepe rosii
  • 2 gogosari
  • 2 salate verzi
  • 6 oua fierte si decojite
  • 500 gr boabe de porumb [ din conserva]
  • 500 gr rosii cherry
  • 200 gr rondele masline negre
  • 100 ml ulei masline
  • sare / optional
  • piper
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata cu ton - la borcan:

  1. Spalati si curatati legumele.
  2. Lasati salata verde sa zvante.
  3. Scurgeti de lichidul din conserva boabele de porumb si le clatiti cu apa rece. Scurgeti din nou.
  4. Taiati marunt ceapa rosie si gogosarul.
  5. Tonul din conserva se scurge de saramura si se amesteca cu piper, ceapa, gogosar si zeama de la o lamaie.
  6. Salata verde se taie fasii. Ouale se taie jumatati.
  7. Feliati cealalta lamaie.
  8. Montati salata, altenand straturile de legume cu cele de peste, oua, masline , felii de lamaie si boabe de porumb.
  9. Bucatile de ton galben se pun in strat separat. Rosiile cherry, daca sunt marisoare, se taie jumatati.
  10. Nu este nevoie de sare in plus, conservele de ton si maslinele sunt suficent de sarate .

                                            Pofta buna !!!!

                            

 

TIPS-URI

1

Montati salata inainte de servire si pastrati la rece pentru ca salata verde sa nu-si piarda aspectul .

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata cu ton - la borcan" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Salata cu pere, branza de capra si alune de padure