Salata cu andive, ridichi si parmezan

de Daciana - Bucataria_cu_Mirodenii in Salate, 11 Apr 2013 | 6164 vizualizari

 

O salata de primavara, simpla dar consistenta cu putine ingrediente dar nutritiva si sanatoasa
Apropo... Stiati ca... despre Andiva se spune ca se numeste si cicoare de gradina si ca are proprietati nutritive, dietetice si oficinale. Contine minerale, stimuleaza pofta de mancare, are efecte diuretice, usor laxative, usureaza digestia, stimuleaza secretia de bila si evacuarea intestinala a acesteia, are efecte mineralizante si ajuta la combaterea parazitilor intestinali. Deoarece contine substante triterpenice amare precum lactucina si lactupicrina, andiva calmeaza usor sistemul nervos, alina durerile si prezinta efecte favorabile in caz de stres.
Prin prezenta intibinei, care este o substanta antioxidanta naturala, andiva diminueaza efectele nocive ale radicalilor liberi, intarziind imbatranirea si instalarea unor boli generative, inclusiv a cancerului.

 

INGREDIENTE

  • 2 legaturi ridichi rosii;
  • 1 andiva;
  • 3-4 felii salata iceberg;
  • un pumn rucolla; 
  • parmezan;
  • otet balsamic;
  • seminte de chia.
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata cu andive, ridichi si parmezan:

1. Spalati si curatati toate legumele: salata, andiva (frunza cu frunza), rucolla.

2. Se taie marunt fiecare leguma, exceptand rucolla.

3. Le asezati in farfurie si razuiti parmezan cat va place.

4. Adaugati semintele de chia si presarati cu otet balsamic.

5. Optional se poate pregati un dressing din iaurt grecesc, seminte de in sau de susan, praf de chili sau menta uscata.

Nota: In locul otetului balsamic se poate folosi zeama de lamaie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata cu andive, ridichi si parmezan" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pancakes pufoase cu banane și afine – Rețetă simplă și rapidă

pe 23.05 la 14:57

Crema de zahăr ars - Deliciu fin și aromat

pe 23.05 la 11:52

Plăcintă cu brânză sărată - Rețeta super rapidă și gustoasă

pe 23.05 la 09:21

Dovlecei umpluți cu brânzeturi - Gustarea rapidă și delicioasă

pe 22.05 la 09:55

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

pe 21.05 la 10:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Salata de ton cu porumb si maioneza