Salata cremoasa de dovlecei

de MVMih in Salate, 19 Iun 2011 | 9339 vizualizari

 

Dovleceii sunt printre preferatii papilellor noastre, asa ca preparam mai mereu cand avem ocazia, dar mai ales cand apar cei romanesti pe piata.
Am tot gatit in fel si chip, dar pentru aceasta reteta trebuie sa subliniez ca m-am inspirat 90% din reteta lui Julie.

 

INGREDIENTE

  • 2 dovlecei medii proaspeti
  • 3-4 catei de usturoi
  • 3-4 maciulii de ceapa verde
  • zeama de lamaie
  • frunzulite de menta verde
  • unei de masline
  • sare
  • piper
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata cremoasa de dovlecei:

Am curatat dovleceii de coaja si i-am taiat cubulete. Intr-o craticioara am pus la incins putin ulei de masline dupa care am adaudat usturoiul taiat subtire si 2 cepe mici tocate. Am invartit in ele 20-30 secunde dupa care am agaugat cubuletele de dovlecel peste care am pus putina sare, piper dar si o cescuta mica de apa.

Se fierbe totul cam 30 de min pana se face aproape o pasta, primele 10 min cu capac, iar apoi fara mestecand din cand in cand sa nu se prinda, dar la foc mic.

Din dovlecei se lasa oricum ceva apa, asa ca la sfarsit am pus compozitia intr-o sita la scurs. Am lasat pana s-a racit, apoi am adaugat frunzulitele de menta, 2-3 linguri zeama de lamaie si inca 2 cepe mici crude tocate marunt si am dat totul prin blender.

Se serveste cu paine prajita si legume proaspete.

Hai la masa! ...cine si-a adus de acasa! :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata cremoasa de dovlecei" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (49)

ela 1

05.08.2011, 23:40

poate am sa incerc reteta pentru sotul meu,pare tare buna

brunetica 1

16.12.2011, 18:18

nu am mancat niciodata dar arata foarte bine

Rahela Velicu 1

27.12.2017, 11:46

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rulouri cu brânză feta și spanac - Savuroase și ușor de făcut

ieri la 07:19

Tort Oreo - Rețeta delicioasa cu nr. 1000

de RODIMUR 8

pe 03.11 la 23:30

Rondele de vinete, cu sos de usturoi și smântână - Rețeta simplă și gustoasă

de RODIMUR 8

pe 03.11 la 21:44

Papanași cu smântână și dulceață - Rețeta tradițională românească pas cu pas

pe 03.11 la 10:41

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]