Salata cipriota (greceasca, cu mici-mari diferente)

de mihaelaradu in Salate, 18 Ian 2011 | 8334 vizualizari

 

Aceasta salata e, in fapt, salata greceasca. Diferenta este ca branza feta se taie cubulete si se adauga frunze de coriandru proaspat.

 

INGREDIENTE

  • 2 rosii medii
  • 2 castraveti medii
  • 1/2 ceapa
  • cateva masline (negre, verzi, umplute- nu are importanta)
  • 50 gr branza feta sau telemea de oaie (sarata)
  • sare
  • ulei de masline
  • 1 lingura zeama de lamaie (in loc de otet)
Portii: 2
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata cipriota (greceasca, cu mici-mari diferente):

Se taie toate legumele cubulete, feliute, solzisori...fiecare cum prefera :) si se amesteca cu frunzele de coriandru.

Branza se taie cuburi si se amesteca cu legumele si maslinele.

Se picura uleiul si zeama de lamaie peste amestecul de legume, branza si verdeata.

Se sareaza dupa gust.

Salata se poate servi ca si garnitura langa fripturi sau ca fel principal, in caz de dieta :)

TIPS-URI

1

Coriandru se poate inlocui cu patrunjel, daca va e mai la-ndemana

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata cipriota (greceasca, cu mici-mari diferente)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

ieri la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tabule (salata arabeasca)