Salata araba de rucola

de Mihaela11_jo in Salate, 6 Dec 2010 | 7643 vizualizari

 

Specific salatei arabe de rucola este ingredientul sumac ("summaq").
Sumac este o planta care traieste in Orientul Mijlociu,Africa si America de Nord.
Se prezinta sub forma de tufisuri sau copaci care variaza intre 1 si 10 m inaltime.
Florile au culori variate:verzui,crem sau rosii.
Fructele se prezinta sub forma de manunchiuri de boabe de culoare rosie inchisa caracteristica.
Sumac inseamna "rosu".
Este folosit in bucataria araba la salate si mancaruri de carne in scopul obtinerii unui gust acrisor.

 

INGREDIENTE

  • 1 legatura de rucola( nume alternative: rocca, jarjir)
  • 2 fire de ceapa verde( sau o ceapa mica rosie)
  • sucul de la o lamaie
  • 3 linguri ulei de masline
  • 2 lingurite sumac
  • sare dupa gust
Portii: 2
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata araba de rucola:

 Se spala si se curata de cozi rucola, apoi se taie mai mare; daca frunzele sunt mici se pot lasa intregi. Se taie marunt ceapa verde.
Intr-un bol se amesteca rucola cu sumacul,sarea,sucul de lamaie si uleiul de masline.

Se decoreaza dupa imaginatie, presarand inca putin sumac. Se serveste imediat.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata araba de rucola" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de morcovi cu iaurt - Gust și prospețime într-o rețetă super rapidă

pe 28.06 la 11:32

Cremă picantă de brânză - Aperitivul rapid și gustos

pe 28.06 la 10:58

Spaghete cu roșii și zucchini - Savuroase și rapide

pe 27.06 la 09:51

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Salata de vinete si ardei copti