Saculeti cu pere si caramel

de Pasiune pentru bucatarie in Prajituri, 15 Ian 2011 | 4307 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • 150 ml lapte
  • 150 ml apa minerala
  • 2 linguri ulei
  • arome
  • +/- 300 g faina
  • 1 varf de cutit praf de copt
  • caramel:
  • 100 g zahar
  • 50 g unt
  • 50 ml frisca lichida
  • 5 pere
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Saculeti cu pere si caramel:

1. Ouale se freaca cu zaharul pana ce acesta se topeste,se adauga uleiul,laptele,apa si aromele si se omogenizeza.La sfarsit se incorporeaza faina amestecata cu praful de copt

Intr-o tigaie incinsa si unsa cu ulei se pune un polonic din compozitie si se lasa aprox.2 min pe o parte,apoi se intoarce pe cealalta.Se procedeaza la fel cu toate.

2. Caramelul:zaharul se pune intr-o cratita cu fundul gros si se topeste la foc mic,cand incepe sa aiba o culoare maro se adauga untul si se amesteca energic,apoi frisca lichida.Se opreste focul si se lasa caramelul la racit.
3. Perele se curata si se taie bucati.3/4 din caramel se amesteca cu perele



si umplu clatitele care se strang si se leaga cu un siret de clatita.Se toarna deasupra caramelul.Se servesc calde.

Daca ti-a placut reteta noastra "Saculeti cu pere si caramel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

diaconta 1

15.01.2011, 21:04

io ma multumesc cu ...siretul

corina241 1

15.01.2011, 22:56

super

MIUTA 1

15.01.2011, 23:21

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu ciocolata, topping de caramel si visine