Saculeti cu mere insiropati

de laylalala in Prajituri, 24 Apr 2010 | 4111 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 6 foi de placinta
  • 100 gr unt, topit
  • 150 gr zahar
  • coaja rasa de la 2 portocale
  • 2 plicuri zahar vanilat bourbon
  • 2 lingurite scortisoara macinata
  • 1 kg mere
  • zeama de la 1 lamaie
  • 150 gr stafide inmuiate in rom apoi scursePentru sirop
  • zeama de la 2 portocale
  • 100 gr miere
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Saculeti cu mere insiropati:

Se incinge cuptorul la 220⁰C.
Se decojesc si se rad merele apoi se scurg bine de zeama (zeama se pastreaza) si se amesteca cu zeama de lamaie si stafidele. Intr-un vas, se amesteca cele 2 feluri de zahar cu coaja rasa de portocale si scortisoara.
Pentru un saculet, se intinde o foaie de placinta.Se unge cu unt topit apoi se presara cu 2 linguri zahar aromat.Se aseaza 1 lingurita de amestec cu mere pe mijlocul unei laturi ai foii, lasand o margine de aprox. 5 cm.Se aseaza marginea peste umplutura si se ruleaza 1 data.Se mai pune 1 lingurita de amestec cu mere, tot in mijloc, peste cealalta umplutura (care acum este acoperita de un strat de foaie de placinta), iar apoi se ruleaza 1 data.Se repeta procedura pana cand se ajunge la capatul foii.Se va obtine o rulada ce va avea umplutura doar in mijloc.Se iau marginile neumplute, se ridica deasupra umpluturii si se se strang, astfel incat sa se obtina un saculet.Se repeta procedura cu foile si umplutura ramasa.
Saculetii se dau la copt 30-35 minute pana cand s-au rumenit si au devenit crocanti.
Intre timp, se prepara un sirop.Intr-o cratita,pe foc potrivit, se pune zeama de la mere pastrata impreuna cu zeama de portocala si mierea si se fiarbe pana cand se obtine consistenta unui sirop.
Dupa ce saculetii s-au copt, se scot si cat sunt fierbinti, se toarna siropul cald peste ei.
Saculetii se pot servi alaturi de o cupa de inghetata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Saculeti cu mere insiropati" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Crostini cu ciuperci - Gustarea crocantă plină de savoare

ieri la 08:45

Brioșe cu măsline și brânzeturi - Aperitivul super gustos și rapid

pe 16.06 la 09:24

Bruschete cu ceapă caramelizată și feta - Gustarea delicioasă care te cucerește

pe 13.06 la 18:21

Cremșnit fraged - Rețeta delicioasă și ușor de făcut

pe 13.06 la 11:01

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Choix à la creme