Saculeti cu mere insiropati

de laylalala in Prajituri, 24 Apr 2010 | 3910 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 6 foi de placinta
  • 100 gr unt, topit
  • 150 gr zahar
  • coaja rasa de la 2 portocale
  • 2 plicuri zahar vanilat bourbon
  • 2 lingurite scortisoara macinata
  • 1 kg mere
  • zeama de la 1 lamaie
  • 150 gr stafide inmuiate in rom apoi scursePentru sirop
  • zeama de la 2 portocale
  • 100 gr miere
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Saculeti cu mere insiropati:

Se incinge cuptorul la 220⁰C.
Se decojesc si se rad merele apoi se scurg bine de zeama (zeama se pastreaza) si se amesteca cu zeama de lamaie si stafidele. Intr-un vas, se amesteca cele 2 feluri de zahar cu coaja rasa de portocale si scortisoara.
Pentru un saculet, se intinde o foaie de placinta.Se unge cu unt topit apoi se presara cu 2 linguri zahar aromat.Se aseaza 1 lingurita de amestec cu mere pe mijlocul unei laturi ai foii, lasand o margine de aprox. 5 cm.Se aseaza marginea peste umplutura si se ruleaza 1 data.Se mai pune 1 lingurita de amestec cu mere, tot in mijloc, peste cealalta umplutura (care acum este acoperita de un strat de foaie de placinta), iar apoi se ruleaza 1 data.Se repeta procedura pana cand se ajunge la capatul foii.Se va obtine o rulada ce va avea umplutura doar in mijloc.Se iau marginile neumplute, se ridica deasupra umpluturii si se se strang, astfel incat sa se obtina un saculet.Se repeta procedura cu foile si umplutura ramasa.
Saculetii se dau la copt 30-35 minute pana cand s-au rumenit si au devenit crocanti.
Intre timp, se prepara un sirop.Intr-o cratita,pe foc potrivit, se pune zeama de la mere pastrata impreuna cu zeama de portocala si mierea si se fiarbe pana cand se obtine consistenta unui sirop.
Dupa ce saculetii s-au copt, se scot si cat sunt fierbinti, se toarna siropul cald peste ei.
Saculetii se pot servi alaturi de o cupa de inghetata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Saculeti cu mere insiropati" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Aparat de vidat VS3190X-01

- 400 lei
1099.99 lei
699.99 lei

COMENTARII (2)

Rocsi 1

25.04.2010, 11:15

ALMARI74 1

25.04.2010, 23:34

PAPA BUN

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Piept de porc in saramura, la borcan - reteta simpla, fara fierbere

de vasimur 4

ieri la 19:05

Tiramisu cu pișcoturi de casă - Desertul care te cucerește prin gust și aromă

pe 03.01 la 10:46

Orez cu lapte - Rețeta delicioasă pentru desertul copilăriei

pe 03.01 la 10:38

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert placinta cu iaurt si sirop de portocale