Rumba

de nico_nico in Prajituri, 4 Noi 2010 | 9533 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Foi:
  • 8oua,
  • 250g zahar,
  • 200g faina,
  • 100ml ulei,
  • coaja de la o lamaie(portocala),
  • 1/2 plic praf de copt dizolvat in putin lapte,
  • 2 pliculete zahar vanilat.
  • Crema:
  • 200 ml lapte,
  • 200g zahar,
  • 400g nuca macinata,
  • esenta de rom,
  • 1 lingura cacao,
  • 250g unt(margarina).
  • Glazura:
  • 2-3 linguri cacao,
  • 4 linguri zahar praf,
  • 30g unt,
  • nuca de cocos.
Portii: 40
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rumba:

Ouale se separa. Albusurile se bat spuma apoi se adauga zaharul, galbenusurile.

Uleiul se amesteca usor, apoi adaugi coaja de lamaie(portocala), vanilia si praful de copt dizolvat in putin lapte(2-3 linguri de lapte).La urma se pune faina. Se coc 3(trei) foi in tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt.

Pentru crema se amesteca laptele cu zaharul, esenta de rom, nuca macinata si se da intr-un clocot scurt.Cand s-a se adauga 1 lingura de cacao si 250g unt(margarina).

Foile se umplu cu aceasta crema.

Pentru glazura se dau toate ingredientele intr-un scurt clocot si se intinde peste prajitura. Deasupra se pune nuca de cocos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rumba" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă cu ciuperci pleurotus - Rapidă și ușor de preparat

ieri la 17:57

Nuci cu cremă de ciocolată albă și fistic - Delicioase si fragede

pe 18.01 la 21:25

Negresa cu alune - Reteta simpla si delicioasa

de laura_n 7

pe 18.01 la 16:49

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Furnicuta