Rulouri rapide

de Constelatialeu in Dulciuri, 3 Apr 2016 | 5789 vizualizari

 

Cand iti apar pretenarii pe la usa si musai sa le servesti ceva dulce...

 

INGREDIENTE

  • 800 g aluat foitaj Bella
  • Crema
  • 4 oua
  • 200 g zahar brun
  • 800 ml lapte
  • 2 linguri amidon Dr. Oetker
  • 1 pliculet vanilie bourbon
  • 60 g unt
  • decor
  • capsuni
  • sos de ciocolata si zahar pudra
Portii: 27
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulouri rapide:

Mai intai lasam sa se dezghete aluatul ( eu nu prea am avut timp de asa ceva), il taiem in fasii lungi de grosimea degetului mare. Infasuram fiecare fasie pe forma de rulou si o asezam in tava speciala pentru rulouri ( adica niste cuie infipte intr-o placa care sa incapa in tava de la aragaz, tepele lui Tepes). Dam tava la cuptorul preincalzit, sunt gata cand incep sa se rumeneasca. Le scoatem din cuptor, scoatem rulourile si lasam la racit.

Crema: Intr-o cratita cu fundul dublu punem ouale, adaugam zaharul omogenizam, apoi adaugam amidonul si vanilia bourbon, amestecam bine sa nu se formeze cocoloase, subtiem cu laptele si punem cratita pe foc. amestecam continuu pana ce se ingroasa crema, dam de pe foc, adaugam untul si maestecam bine. acoperim cratita cu folie alimentara sa nu prinda pojghita. Luam fiecare rulou in parte si il umplem cu crema inca calduta, asezam deasupra cate-o capsuna si turnam deasupra sos de ciocolata, apoi pudram cu zahar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulouri rapide" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chiftele de post din linte - Reteta gustoasa si usoara

de Rocsi 9

ieri la 20:54

Desert Diplomat, la cupă - Ușor, delicios și savuros

de RODIMUR 8

pe 10.03 la 16:30

Prăjitură cu iaurt și căpșuni - Simplă, pufoasă și aromată

pe 10.03 la 11:07

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

vasimur

602 puncte

mihaelar63

600 puncte

RODIMUR

555 puncte

Rocsi

438 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Rulouri cu scorțișoară - O rețeta ingenioasă pentru un desert rapid