Eeee, zilele trecute, mi-au apărut le meniul zilei de pe petitchef, aceste minunate rulori. N-am rezistat tentației și le-am prestat repejor. Cu brânzeturile jonglați, după cum și ce vă place! Important să echilibrați gustul între dulce și sărat, după gustul fiecăruia! Sunt minunate!
Spor și poftă bună!
Dovleceii se spală, apoi se curăță de coajă partial, cu curățătorul de citrice (opțional).
Apoi se taie la capete și se taie cu ajutorul unui cuțit, curățător de legume sau rindea, felii lungi și subțiri.
Pentru crema de brânză: se amestecă brânza de vaci, telemeaua rasă, sarea, piperul, mărarul și ceapa tocate mărunt, 2 ouă, într-un vas mai mare, până ce se înglobează toate ingredientele și se obține o cremă omogenă.
Pe fiecare felie se așează câte o lingură din crema de brânză, se întinde pe toate suprafața, apoi se rulează, nu foarte strâns, să nu se rupă.
Rulorile obținute se pun în picioare într-un vas termorezistent uns cu puțin ulei de măsline, apoi se presară cașcavalul ras.
Celelalte 2 ouă rămase se bat energic și se toarnă peste compoziția din tavă.
Se dă la copt în cuptorul preîncins cca. 35 minute la 180 grade, până prind o crustă crocantă și dovleceii s-au gătit.
Se lasă în formă să se răcorească bine, apoi se porționează și servește ca atare sau cu adaos de smântână.
Spor și poftă bună!