Rulouri cu frisca

de marieta in Prajituri, 19 Aug 2011 | 23029 vizualizari

 

un pic de lucru la aceste rulouri cu frisca, dar merita!!!

 

INGREDIENTE

  • pentru aluat:
  • 2 pahare de apa minerala,
  • 1 pahar de ulei,
  • 1 lingurita sare,
  • 1 praf de copt,
  • 2 oua,
  • un pachet de unt,
  • faina cat cuprinde(cam 1 kg de faina).
  • 2 plicuri de frisca light
  • 2 pahare de lapte rece
  • 2 plicuri de intaritor de frisca
  • cateva lingurite de fructoza.
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulouri cu frisca:

Preparare Rulouri cu frisca

Pentru aluat se bat ouale cu sarea, praful de copt, apa si uleiul, apoi se pune faina pana iese un aluat bun de lucrat cu el. Se intinde tot aluatul intr-o foaie subtire. Untul se imparte in 3 parti egale. Se unge foaia intinsa cu o bucata de unt, se intinde egal pe toata suprafata, apoi se indoaie in forma de plic. Se da la frigider 20 de minute, apoi se scoate, se intinde aluatul din nou intr-o foaie si iar se intinde untul pe foaie,se da la rece. Se face aceasta operatiune de 3 ori si dupa fiecare se lasa 20 de minute la frigider.

Se scoate de la rece, se taie in 4 bucati egale. Se ia fiecare bucata se intinde in foaie subtire si se taie fasii. Fasiile se ruleaza pe forme (eu am de lemn) unse cu ulei. Se coc la foc potrivit, apoi se umplu cu frisca batuta cu lapte si intaritor. Se pudreaza cu zahar pudra.

Rulourile cu frisca se tin la rece.

Mie mi-a ramas putin aluat din care am facut si o foaie de cremnsnit, am facut o crema din 2 plicuri de budinca, 1litru de lapte, 2 linguri de faina si o lingura de unt, fructoza dupa gust. Deasupra am pus firmituri din rulourile care mi s-au spart, asa nu am aruncat nimic si am avut 2 feluri de prajituri :))))

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulouri cu frisca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (26)

DIANA B 1

20.08.2011, 15:37

Te cred Marieta , nu pe toata lumea o da afara din casa ... da' eu glumesc mereu , altfel ce-as face ? Vezi ce spirit de observatie am si cata atentie dau pozelor ?

DIANA B 1

20.08.2011, 15:38

@Luminita - detaliile , detaliile

mirela0911 1

21.08.2011, 10:24

foarte bune sunt

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert rapid cu piscoturi si crema de ciocolata