Rulouri aromate cu gem de gutui (de post)

de DinDragostePentruGatit in Dulciuri, 17 Dec 2012 | 5694 vizualizari

 

Vroiam să pregătesc cornuri cu gem de gutui, pe parcurs... draga mea prietenă, lenea, :-)) m-a îndrumat spre ceva mai facil de realizat.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg făină tip 000;
  • 500 mL apă caldă;
  • 6 lg ulei de floarea soarelui;
  • 8 lg zahăr;
  • 50 g drojdie proaspătă Pakmaya (2 cubulețe);
  • 2 lg apă de flori de portocal;
  • 1 lgț sare.
Umplutura
  • 700 g gem de gutui;
  • 1 fiolă esență de vanilie;
  • 1 lgț scorțișoară măcinată.
Sirop
  • 3-4 lg miere de albine;
  • 2-3 lg apă.
Portii: 16
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulouri aromate cu gem de gutui (de post):

Se cerne făina.

Se pregătește maiaua

- drojdia, 1 lingura de zahăr, 3-4 linguri făină se amestecă, se adaugă apă caldă cât să se obțină o pastă de consistența smântânii.   

Se lasă de-o parte, la loc cald, timp de 10 minute, până-și dublează volumul. 

 De data asta am pregătit aluatul în mașina de făcut pâine. 

Am pus în formă ingredientele in ordinea:

- apa caldă, maiaua, uleiul, esența, sarea, zahărul și făina proaspăt cernută. 

Am programat mașina pentru aluat cu drojdie iar după circa 1,5 ore aluatul e frământat și dospit, tocmai bun de întins. 

 Varianta fără mașina de pâine presupune pregătirea unui aluat cu aceleași ingrediente; se pune la dospit într-un loc ferit de curenți, timp de circa 30-40 minute. 

După ce aluatul și-a dublat volumul se frământă foarte bine. 

 Umplutura - Se mixează gemul cu ajutorul blenderului, se adaugă esența de vanilie și scorțișoara.  

 Aluatul se împarte în două părți egale.

Se unge masa de lucru cu ulei, se întinde aluatul cu făcălețul (sau cu mâna) în formă rotundă, se pune gemul de gutui pe toată suprafața, se rulează și se taie rulourile, cu dimensiunea de circa 2-3 cm. 

Rulourile se așează într-o tavă acoperită cu hârtie de copt și se lasă la dospit pentru aproximativ 30 minute. 

Între rulouri se lasă o distanță liberă, pentru a avea loc să mai crească în timpul dospirii și a coacerii. 

Se introduce tava în cuptor pentru aproximativ 30 minute, la foc mediu. 

După ce se scot din cuptor, rulourile se ung cu siropul de miere.

Poftă bună!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulouri aromate cu gem de gutui (de post)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Aparat de vidat VS3190X-01

- 400 lei
1099.99 lei
699.99 lei

Barista Espresso Machine

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei

COMENTARII (48)

Lau 1

18.12.2012, 15:28

Corinuta 1

19.12.2012, 10:18

frumoase foc!

DinDragostePentruGatit 1

19.12.2012, 13:27

Multumesc, Corina!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

la 09:13

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

pe 23.06 la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

pe 20.06 la 17:21

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Rulada cu gem de gutui si nuci prajite.