Ruladă krem á la krem cu cremă de portocale

de diaconta in Dulciuri, 22 Ian 2012 | 11162 vizualizari

 

După cum am spus,am avut o perioadă foarte aglomerată şi pentru că simţeam la un moment dat ca mi se pulverizează creierul, a fost musai sa mă relaxez făcând un desert.Aşa mi-a ieşit o ruladă frumoasă (până acum nu prea îmi reuşeau).Am prins curaj după ce am văzut ce bine arăta la Miha şi Madi.

 

INGREDIENTE

  Blat ruladă:

  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 2 linguri ulei
  • 2 linguri cacao
  • 1 plic Crema Olé cu gust de ciocolata Dr.Oetker
  • O lingurita esenta rom
  • Un plic zahar vanilat
  • sare

  Cremă de portocale:

  • 450 ml suc proaspat de portocale ( din 5 portocale l-am obtinut eu)
  • 3 linguri zahar
  • Un plic budinca vanilie Dr.Oetker
  • 150 ml frisca lichida
  • 2 linguri sirop concentrat de lamâie
  • Un plic zahar vanilat
  • 50 gr ciocolata alba
  • O lingura sirop de lamaie

  Decor:

  • 100 ml frisca lichida
  • Felii portocala
  • Fulgi de migdale
  • Ciocolata
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ruladă krem á la krem cu cremă de portocale:

Blatul este cel de la prajitura krem á la krem.M-am bucurat cand am vazut la Miha si Madi ca se poate face si rulada,avand in vedere ca mie nu prea-mi reusesc ruladele.

Se separa ouale.Galbenusurile se mixeaza cu cele doua linguri de ulei.Albusurile se bat spuma cu un praf de sare ,iar cand s-a intarit suficient,se adauga pe rand cele sase linguri de zahar,esenta de rom si zaharul vanilat .Se adauga galbenusurile in fir subtire,mixand la viteza cea mai mica.Eu prefer sa folosesc telul spirala pentru spuma de albusuri.
Se pune si cacaua si crema Olé,se amesteca foarte bine.
Eu am pus compozitia in tava mare a aragazului tapetata cu hartie de copt.Se pune in cuptorul preincalzit pentru 20 de minute.Verificam cu scobitoarea cand este copt,adica scobitoarea trebuie sa iasa curata cand acesta este copt.
Presaram cu zahar pudra,rasturnam pe o alta hartie de copt si rulam pe un sucitor.
In mod normal,acest tip de blat nu trebuie neaparat rulat,se va rula foarte bine si rece.

Preparam crema.

Preparam budinca cu 420 ml suc de portocale.Hidratam praful de budinca cu putin suc de portocale,iar restul sucului il amestecam cu 3 linguri de zahar si il punem la fiert.Cand a inceput sa fiarba,adaugam budinca.Amestecam cu telul pana cand se ingroasa.
Ciocolata alba o taiem bucati ,o amestecam cu o lingura sirop de lamaie si 30 ml suc de portocale.Punem pe foc  vasul si o topim.Apoi o incorporam in budinca.Lasam budinca sa se raceasca.
Frisca se mixeaza si se lasa la frigider.Cand s-a racit budinca,incorporam in ea frisca batuta.
Desfacem blatul de rulada si intindem crema,apoi rulam din nou.Am pastrat putina crema si pentru ornat.

Ornam cu frisca,ciocolata,fulgi de migdale si felii de portocala.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ruladă krem á la krem cu cremă de portocale" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (149)

diaconta 1

17.02.2012, 21:06

Ica_mama,chiar buna

Ella Carla 1

12.03.2012, 20:31

ce-mi vad ochii...o rulada delicioasa,superb ornata si colorata!

Ancutsa 1

05.01.2019, 17:12

Delicioasa!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

ieri la 09:13

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 24.06 la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

pe 23.06 la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cinnamon rolls sau Melcișori cu scorțișoară