Rulada din piept de porc

de simona72 in Porc, 6 Mar 2014 | 5133 vizualizari

 

Este o friptura pentru masa de pranz, extrem de simplu de facut , dar super delicioasa. Carnea este foarte frageda, suculenta, cu o crusta crocanta de soric deasupra care cu o singura miscare se da jos foarte simplu...

 

INGREDIENTE

  • 1 bucata piept de porc de aproximativ 1,5kg
  • 1 cana vin alb dulce
  • 1 cana apa
  • sare roz de Himalaya
  • condimente cu piper Sichuan pt friptura(de la Lidl)
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada din piept de porc:

Bucata de carne se spala, se curata soricul cu lama unui cutit, se usuca cu hartie absorbanta. Se condimenteaza pe toate partile cu sare si piper. Se ruleaza bucata de carne si se leaga cu ata de bucatarie. Se pune intr-un vas termorezistent, se adauga apa si vinul. Se da la cuptorul incins la 150-160 grade pt 2 ore si 30 minute. Se scoate carnea pe un fund de lemn, se indeparteaza ata, se feliaza(ATENTIE!! soricul este tare si veti avea nevoie de un cutit foarte bine ascutit, daca doriti sa taiati feliile cu tot cu soric). Se serveste cu garnitura si muraturile preferate. Pofta buna!!!

TIPS-URI

1

temperatura focului sa nu depaseasca 160 grade, carnea trebuie facuta la foc moale pe o perioada mai mare

2

daca intampinati greutati la felierea carnii cu tot cu soric, indepartati soricul, este ca o crusta, apoi feliati

3

zeama lasata in nici un caz nu se arunca, are o savoare deosebita si se foloseste in loc de sos alaturi de friptura

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada din piept de porc" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (28)

laura_n 1

07.03.2014, 15:31

auuu, cum arataa!

alilianaa 1

08.03.2014, 19:04

ce bine arata!

dantes 1

29.12.2015, 06:23

Buna!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

ieri la 10:32

Plăcintă cu iaurt și zmeură - Delicioasă și ușor de făcut

pe 20.05 la 10:36

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

pe 19.05 la 10:43

Biscuiți fragezi cu unt și ciocolată – rețeta simplă pentru un desert de casă delicios

pe 16.05 la 15:38

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tocanita cu carnati de casa