Rulada de pui cu umplutura de carne tocata si ceapa verde!

de Panacris in Pui, 3 Dec 2011 | 5778 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • file de piept de pui 750 g.
  • carne tocata amestec vita si porc 200 g.
  • oua 2 bucati
  • ceapa verde 2 legaturi
  • sare, boia dulce de ardei, piper macinat dupa gust

PENTRU SOS

  • smantana de gatit 200 ml.
  • apa 800 ml.
  • amidon 100 gr.
  • sare, boia dulce de ardei, piper macinat dupa gust
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada de pui cu umplutura de carne tocata si ceapa verde!:

Ceapa se curata, se taie marunt si se pune la calit in ulei si apa. Se adauga carnea tocata, se asezoneaza de sare, boia si piper si se lasa la foc mic pentru cca. 20 minute pana se evapora tot lichidul.

Cand s/a racit se adauga ouale si se amesteca bine. Fileurile de pui se bat usor ,se sareaza si pe fiecare bucata se aseaza cate un pic de umplutura de carne. Se ruleaza usor si se prinde fiecare file cu cate o scobitoare. Rulourile se pun intr/un vas termorezistent, se introduce vasul la cuptor pentru cca. 15 minute neacoperit pentru a se rumeni rulourile.

Intre timp se prepara sosul, astfel:

smantana se amesteca cu apa,  amidonul si mirodeniile, se aduce la punctul de fierbere si apoi se rastoarna peste rulouri. Se mai lasa la cuptor ptr cca. 30 de minute. Rulorile se servesc alaturi de galuste de cartofi, cartofi natur, orez sau paste. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada de pui cu umplutura de carne tocata si ceapa verde!" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Rulada de pui cu carne tocata - Reteta cu numarul 800