Rulada de Craciun

de Ligia Bxl in Prajituri, 4 Dec 2010 | 8176 vizualizari

 

INGREDIENTE

Blat:
  • 5 oua
  • 6 linguri de zahar
  • 4 linguri faina
  • 1 lingura ulei
  • putina sare
Crema:
  • 500 ml de lapte
  • 4 linguri faina
  • 50 gr nuci macinate
  • 6 linguri zahar
  • esenta de rom
  • pentru ornat o ciocolata neagra si zahar pudra
  • 150 gr de unt sau margarina
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada de Craciun:

Blat:se separa albusurile de galbenusuri,se freaca galbenusurile cu zaharul,sarea si uleiul.Albusurile se bat spuma tare,se adauga galbenusurile si apoi faina.Se unge tava cu putin ulei si se pune foaie de copt se toarna compozitia si se da la cuptor.Dupa ce sa copt se pune pe un prosop,se ruleaza si se lasa putin la racit.

Crema:se fierb toate la foc mic,se raceste si se adauga untul sau margarina,esenta de rom si nucile.Se deruleaza  blatul si se unge cu aceasta crema,pe deasupra se orneaza cu ciocolata si zahar pudra.POFTA BUNA!

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada de Craciun" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura rasturnata cu prune, pere si banane - Reteta savuroasa cu fructe

de oanapl 8

pe 14.09 la 17:37

Hotdog la cuptor - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 12.09 la 16:13

Prăjitură cu mere - Fragedă și delicioasă

pe 12.09 la 15:29

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1210 puncte

oanapl

1067 puncte

vasimur

213 puncte

RODIMUR

154 puncte

mihaelar63

117 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Linzer cu gem de caise si nuci