Rulada cu nuca

de dicarmencitta1957 in Prajituri, 4 Mar 2010 | 7506 vizualizari

 

by dicarmencitta1957

 

INGREDIENTE

  • 600 gr faina alba.
  • 200 gr margarina maestro.
  • 2 oua.
  • coaja rasa de la o lamaie.
  • zeama stoarsa de la o lamaie.
  • 1 lingura esenta de rom.
  • 1 cubulet de drojdie proaspata (25 gr).
  • 150 ml lapte.
  • 6 linguri zahar.
  • pentru umplutura
  • 250 gr nuca strivita cu sucitorul
  • 4 sau 5 linguri cu zahar
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada cu nuca:

Se framanta un aluat din aceste ingrediente:rama maestro,oua,faina,coaja rasa de la o lamaie si zeama stoarsa de la o lamaie,o lingura esenta de rom,1 cubulet de drojdie(25 gr),150 ml lapte caldut,ptr a dizolva drojdia,6 linguri de zahar. Aluatul trebuie sa fie potrivit.. Amestecam, pana se va face o coca elastica, dar nu prea tare. Mare atentie ca acest aluat prinde multa faina. Aceasta coca, o vom lasa circa 20-30 minute sa se odihneasca. Intre timp vom curata miezul de nuca si apoi il vom strivi cu sucitorul, apoi vom adauga si zahar dupa preferinte (cine vrea ca nuca sa fie mai dulce, pune mai mult zahar).

Dupa cel putin 30 de minute vom imparti coca in 2 parti si vom face 2 suluri. Pe prima foaie vom pune jumatate din nuca strivita cu sucitorul, vom face prima rulada o vom pune in tava la cuptor pentru cel putin 45 de minute. La inceput vom lasa focul incet, iar dupa 30 de minute vom mari un pic flacara la cuptor. Pentru ca sa nu se incruzeasca le lasam sa se raceasca in cuptor. Aceasta rulada o putem servi, cu un pahar de suc proaspat din fructe.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu nuca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (8)

epurasha2bb 1

09.03.2010, 09:50

prajiturile cu nuca sunt preferatele mele! 5 furculite si-am furat o bucatica!

dicarmencitta1957 1

09.03.2010, 12:00

Multumesc pentru comentarii dragelor,sa stiti ca este foarte buna si coca este foarte frageda.

Rahela Velicu 1

23.06.2021, 22:19

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert negresa de post cu gem - 900