Este atat de buna rulada incat fac cate 2 rulade, prima este a sotului si la a 2-a mancam amandoi. Reteta si aici o veti gasi - http://noiinbucatarie.ro/rulada-cu-gem-de-capsune/
Se mixeaza albusurile spuma.
Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana cand acesta se topeste.
Se adauga galbenusurile peste albusurile batute spuma si se amesteca usor cu o lingura de lemn. Se adauga pe rand cele 4 linguri de faina si praful de copt si se incorporeaza usor.
Se toarna compozitia intr-o tava dreptunghiulara ( nu rotunda) tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul preincalzit la 200 de gradeC, timp de 10-15 minute. Nu trebuie sa se rumeneasca pentru ca va deveni casanta si nu o veti putea rula.
Se umezeste un prosop pe care se pune rulada cu fata in jos si se desprinde hartia de copt. Se pune gemul pe toata suprafata ruladei si se ruleaza. Se mai lasa in prosopul umed pentru inca 5 minute.
Se opresc 2 linguri de gem cu care vom unge rulada si vom presara nuca pisata.
Se feliaza si se poate servi.
1
Se poate folosi orice tip de gem.