Va multumesc pentru toate clipele minunate petrecute alaturi de voi dragi bucatarasi....pt crema m-am inspirat de la prajitura "Kinder milch schnitte" by Miha(merci muuult,e minunata)...
PT. BLAT:
PT CREMA:
Pregatim prima data blatul pentru rulada :
separam ouale si batem albusurile ca pt bezea cu zaharul si mierea,apoi adaugam treptat galbenusurile amestecate cu uleiul si praful de sare.
La sfarsit adaugam faina si cacaua amestecand cu grija de jos in sus.Compozitia obtinuta o punem in tava de la cuptor tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul incins la 180° timp de circa 10 minute.
Cand e gata punem blatul pe un prosop de bucatarie umed si rulam.Lasam deoparte sa se raceasca.
Intre timp facem crema de lapte condensat
punem gelatina la inmuiat in apa rece pt 5 minute,apoi o topim in 50 ml lapte fierbinte,impreuna cu mierea.Asteptam sa se racoreasca putin,apoi amestecam cu restul de lapte si laptele condensat.
Batem frisca cu vanilia si o amestecam cu cealalta compozitie,apoi dam la rece pana se intareste.
Cand e destul de tare o scoatem,amestecam si cu o lingura punem pe blat.
Intindem crema pe toata suprafata blatului,apoi rulam cu grija si dam la rece cel putin 2 ore.
Putem pudra cu zahar sau cacao...