este o rulada gen "Tiramisù" ,cu crema fina de mascarpone,cafea si bucatele de ciocolata...
Prima data pregatim crema:
punem galbenusurile cu zaharul si lichiorul intr-un vas pe baie de aburi si mixam la viteza mica pana vedem ca se ingroasa,apoi dam deoparte si continuam sa mixam pana se raceste.
Mixam frisca cu mascarpone si zaharul vanilat,apoi adaugam crema de oua si amestecam usor,apoi dam crema obtinuta la rece.
Apoi pregatim blatul:
separam albusurile de galbenusuri si mixam albusurile cu un praf de sare si zaharul ca pentru bezea,apoi adaugam galbenusurile,uleiul si la sfarsit adaugam faina amestecata cu praful de copt si cacao(cernute).
Compozitia obtinuta o punem in tava de la cuptor tapetata cu hartie de copt,o nivelam si o punem in cuptorul incins la 180° timp de 10-12 minute.
Cand este gata scoatem din cuptor si presaram deasupra putin zahar tos,apoi punem pe un prosop de bucatarie curat si rulam,apoi il lasam asa sa se raceasca.
Cand blatul s-a racit amestecam cafeaua cu laptele si topim ciocolata pe baie de aburi.
Asamblarea ruladei:
Desfacem blatul si cu o pensula insiropam usor cu cafea,apoi il ungem cu crema mascarpone(tinem 2 linguri de crema pt decor) si pe sufafata cremei punem ciocolata topita ,dupa care rulam.
Ungem rulada cu crema tinuta deoparte si presaram bombonele pt decor.
Dam la frigider cateva ore apoi servim.