Rulada Buturuga

de mimmi in Prajituri, 20 Feb 2012 | 12390 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Blat :
  • 4 oua,
  • 4 linguri faina,
  • 4 linguri zahar,
  • 1 lingura de ulei,
  • 2 linguri cacao,
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu stins cu zeama de lamaie
  • Ganache de ciocolata:
  • 300 g ciocolata neagra,amaruie,
  • 400 ml frisca lichida.
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada Buturuga:

Separam ouale, galbenusurile le frecam spuma cu zaharul, adaugam cacao, uleiul, bicarbonatul stins si le amestecam. Albusurile le batem spuma si le adaugam peste galbenusuri, cernem peste faina si amestecam cu dosul unei linguri, de jos in sus pana se incorporeaza totul. Turnam compozitia in tava de la aragaz (tapetata cu hartie de copt) si o dam la cuptor pentru cca 25-30 de minute, pana trece testul cu scobitoarea. Cand s-a copt, punem foaia peste un prosop curat si umed si rulam strans. Lasam rulada stransa in prosop cca 10 minute.

Intr-o craticioara, topim ciocolata in 300 ml frisca lichida, foarte important a nu se aduce frisca la punctul de fierbere. O lasam la racit dupa care o mixam cu 100 ml frisca batuta. 1/3 din crema o lasam pentru a imbraca buturuga, restul de crema o intindem uniform peste blat. Rulam strans rulada, din care taiem un colt (cat 2 felii), pe care il lipim de rulada principala cu putina crema. Imbracam rulada in restul de crema si o ornam dupa placul fiecaruia.

O tinem la rece pana o servim. Pofta Buna !!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada Buturuga" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cotlet de porc în sos roze - Simplu, rapid și plin de savoare

ieri la 10:09

Prăjitura Snickers - Rețeta delicioasă de casă

ieri la 09:12

Maioneza de casa - Reteta simpla si rapida

pe 05.12 la 14:38

Negresa de post cu nuci - Reteta simpla si gustoasa

pe 05.12 la 11:01

Tort diplomat cu pișcoturi - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 05.12 la 08:03

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

511 puncte

abstract01

200 puncte

vasimur

133 puncte

Adele

128 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]