Rugelach

de Anamaria7 in Prajituri, 26 Dec 2010 | 12855 vizualizari

 

Un dulce potrivit pentru sarbatori :)

 

INGREDIENTE

Pentru aluat:

  • 220gr unt
  • 220gr crema de branza
  • 2 1/2 cani faina

Pentru umplutura:

  • 1 borcan de 470ml gem de visine
  • 150gr nuca macinata

+ (1 galbenus+1lg lapte) pentru uns + 80gr nuca tocata marunt pentru presarat

Portii: 36
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rugelach:

Aluatul:

Se mixeaza untul pana devine cremos, apoi se amesteca bine cu crema de branza. Faina se inglobeaza la final. Aluatul rezultat trebuie sa nu fie lipicios deloc, s-ar putea sa mai trebuiasca putina faina.

Umplutura:

Se amesteca bine ingredientele.

Montare:

Se imparte aluatul in 3 bile egale. Doua se pun in frigider in timp ce lucram cu a treia.

Intindem o foaie cat mai rotunda de cca 3mm grosime si taiem marginea neuniforma cu o oala mare. Apoi impartim cercul pornind cu raze din centru. Eu l-am impartit in 4, apoi fiecare sfert in inca 3. Fiecare bucatica arata ca un con desfasurat.

Ungem cu umplutura si rulam dinspre baza conului spre varf, asezam in tava tapetata cu varful in jos (pentru a nu se desface in timp ce se coace) si ungem cu amestecul de lapte si galbenus. Apoi presaram nuca tocata.

Tava se tine in cuptor pana se rumenesc.

TIPS-URI

1

Mie mi-a fost mai usor sa torn umplutura peste cerc, apoi sa tai formele.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rugelach" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Marlenka