Rosii umplute cu ficat la Multicooker

de Rocsi in Ficat, 2 Noi 2013 | 4982 vizualizari

 

Asa cum stiti in urma concursului de pe site-ul Gustos.ro am castigat un aparat Multicooker de la Philips. Un aparat nou, ce nu il vazusem si asteptam cu nerabdare sa il primesc. La prima vedere mi-a placut mult. Un design frumos, nu ocupa mult spatiu. In interiorul sau am descoperit un recipient de 5 litri, manusi de silicon, vas de masurare, linguri, vas de gatit la aburi, ce sa mai zic tot pachetul necesar pentru a incepe sa gatesc. Se poate gati o varietate de retete la el, avand toate functiile necesare: fierbere, inabusire, prajire, coacere, inabusire, gem, iaurt. Este o mica bucatarioara, asa am zis eu. Am citit putin cartea cu retete, alte instructiuni si m-am apucat de gatit. Prima reteta pregatita la multicooker sunt aceste rosii. S-au gatit destul de repede, nu s-a imprastiat miros in toata bucataria iar in acest timp eu am reusit sa mai termin si alte treburi, deci am facut si economie de timp ;). Multumesc Gustos.ro si Philips. Cu aceasta reteta particip la a doua etapa a concursului de pa Gustos. ro http://www.gustos.ro/philips-multicooker.html.

 

INGREDIENTE

  • 3 rosii mari
  • 200 gr ficat de pui
  • 1 ceapa
  • 1 catel de usturoi
  • 2 linguri ulei
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita busuioc
  • patrunjel verde
  • 1 lingurita rasa marar uscat
  • 1 lingura rasa pesmet
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rosii umplute cu ficat la Multicooker:

Spalam rosiile, le taiem capacul, scobim miezul cu o lingurita si le punem pe un tocator cu gura in jos sa se mai scurga de zeama.
Curatam ceapa si o tocam marunt.
Incingem intr-o tigaie uleiul, punem ceapa, 3-4 linguri de apa si o inabusim 3-4 minute.
Spalam ficatul bine si il tinem 5 minute in apa rece, apoi il punem pe o sita la scurs.
Punem o tigaie antiaderenta la infierbantat si rumenim putin ficateii pe ambele parti dar fara ulei.
Tocam ficateii marunt, ii amestecam cu ceapa inabusita, putin patrunjel verde tocat, pesmetul, sare, piper si mararul uscat.
La final curatam usturoiul, il pisam si il punem in compozitia ce ficat amestecand ingredientele bine.

Miezul de rosii il punem in blender cu sare, piper busuioc si il zdrobim.
Il turnam in vasul de la multicooker, punem o canita mica cu apa, bagam aparatul in priza, apasam functia Boil (fierbere), setam 5 minute si dam Start.
Dupa cele 5 minute apasam butonul Keep Warm si deschidem aparatul. Atentie la aburi!

Umplem rosiile cu compozitia de ficatei, le asezam in recipientul aparatului, setam functia Steam, un timp de 25 de minute apoi Start.
Dupa cele 25 de minute apasam Keep Warm, apoi functia Bake (coacere) pentru 10 minute.
Cand este gata scoatem aparatul din priza, lasam sa se raceasca putin rosiile, apoi le servim.
Daca nu aveti acest aparat, fierbeti sosul de rosii 5-6 minute pe aragaz, apoi rosiile umplute le puneti in acest sos la cuptor pentru 35-40 de minute, la o temperatura portivita.
Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Rosii umplute cu ficat la Multicooker" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

ieri la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Curry cu basmati si ficat de pui in sos de rosii cu ardei copt