Rosii pizzaiola

de - Andreea - in Aperitive / Garnituri, 20 Aug 2015 | 7296 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 13 rosii
  • 375 g mozzarella
  • 3 felii paine prajita
  • 100 g masline negre
  • 10 frunze busuioc
  • ulei de masline
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rosii pizzaiola:

Rosiile se spala si la fiecare se taie un capacel. Cu ajutorul unei lingurite scobim interiorul rosiilor (NU il aruncati, puteti face un sos cu el) . Presaram sare in interior si punem rosiile cu partea taiata in jos si lasam astfel penttru 15 -20 minute. 

Separat scurgem bine mozzarella de apa de conservare si o taiem cuburi mici. 

Maslinele fara samburi le taiem intai in doua pe lungime apoi pe latime. 

Feliile de paine le maruntim pe cat posibil in cuburi mici.

Busuiocul il spalam, il uscam bine apoi il tocam marunt. 

Intr-un bol punem mozzarella, maslinele, painea, busuiocul si sare dupa gust. 

Umplem rosiile cu compozitia din bol. 

Ungem un vas pentru cuptor cu ulei si asezam rosiile. 

Dam vasul la cuptorul incins in prealabil la 200 grade pana ce mozzarella s-a topit.

(Eu le-am pus putin si la coacerea de sus pentru a forma o crusta crocanta).

Scoatem vasul din cuptor, lasam sa se raceasca putin si servim.  

Pofta buna ! 

 

TIPS-URI

1

Rosiile se pot servi si doar umplute , fara a mai fi nevoie a le coace si la cuptor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rosii pizzaiola" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți din 3 ingrediente - Super rapizi și delicioși

pe 07.11 la 17:01

Brownie cu crema de mascarpone - Deliciul ciocolatos care te cucerește

pe 07.11 la 16:32

Ciuperci umplute cu spanac și cremă de brânză - Rapide și delicioase

pe 07.11 la 12:06

Pui cu ciuperci și sos de smântână cu mărar - Rețeta ușoară și savuroasă

pe 06.11 la 11:14

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]