Risotto rosu cu chorizo, spanac si branza

de Satisfyyourcravings in Mancaruri cu carne, 8 Mai 2019 | 1614 vizualizari

 

 Retete pentru mese in familie

 

INGREDIENTE

  • 2 cepe
  • 2 catei de usturoi
  • 25 grame unt
  • 300 grame orez pentru risotto (cu bob rotund)
  • 400 grame rosii in bulion
  • 1 litru supa de pui (se poate obtine din cub concentrat)
  • 150 grame chorizo
  • 600 grame spanac proaspat
  • 150 grame branza Feta sau telemea
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Risotto rosu cu chorizo, spanac si branza:

Ceapa si usturoiul se toaca marunt.

Se incalzeste untul intr-o cratita cu fund dublu si se caleste ceapa 3 minute. Se adauga usturoiul si se mai lasa 1 minut. Se adauga orezul si se lasa 3 minute, amestecand din cand in cand. Se adauga rosiile si se amesteca pana cand aproape tot lichidul s-a evaporat. Se adauga supa treptat, amestecand frecvent si asteptand ca aproape tot lichidul sa fie absorbit inainte de a mai adauga supa. 

Intre timp, se indeparteaza invelisul carnatului si se taie in felii. Se prajesc intr-o tigaie fara ulei, la foc mediu, 5 minute. Se transfera pe prosoape de hartie. Se adauga spanacul in grasimea ramasa in tigaie si se amesteca pana se inmoaie. 

Se adauga 1/3 din cantitatea de branza in risotto si se amesteca bine. Se adauga sare si piper dupa gust. 

Se serveste cu felii de chorizo, spanac si restul de branza. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Risotto rosu cu chorizo, spanac si branza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Risotto cu legume si rasol de curcan