Ricotta pe pat de pesmet

de alilianaa in Prajituri, 2 Feb 2013 | 3608 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • ricotta- 2 cutii
  • un ou
  • 250 g pesmet
  • 200 g unt fara sare
  • 30 lapte
  • coaja rasa de portocala
  • 150 g zahar
  • zahar vanilat
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ricotta pe pat de pesmet:

Din pesmet, unt,  o lingura de zahar, razatura de portocala si lapte am facut un blat sfaramicios pe care l-am pus pe fundul unei cratite si l-am presat cu mana. L-am dat la cuptor la foc potrivit cca 7 min. cat sa formeze o crusta. 

Peste aceasta se pune branza pregatita astfel: cele doua cutii cu ricotta, un ou, 2 linguri rase de gris, zahar, razatura de portocala, zahar vanilat. Se amesteca bine si se pune peste crusta de pesmet. Se pune la cuptor pentru cca 10 minute. 

Se serveste cu sirop de visine. 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ricotta pe pat de pesmet" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

portiadelumina 1

03.02.2013, 11:30

Multumesc Laura

alilianaa 1

03.02.2013, 12:48

Gabi.

alilianaa 1

03.02.2013, 12:48

Delia.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chifle cu nutella - Fragede, aromate si pline de crema

de laura_n 7

ieri la 13:33

Desert Amarela

pe 17.10 la 17:50

Plăcinta dulce cu brânză și stafide - Rețeta simplă și delicioasă

pe 17.10 la 15:17

Cremă de brânză cu marar și dulceață de ceapă cu bacon - Explozie de gusturi și arome

pe 17.10 la 07:35

TOP
utilizatori

Rocsi

248 puncte

Valclaudia

127 puncte

gaby_duceag

100 puncte

MotanLaOale

53 puncte

mihaelar63

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]