Reteta traditional romaneasca de ciorba din oase de porc acrita, cu zeama de varza

de Merisor in Ciorbe, 8 Ian 2016 | 8389 vizualizari

 

Reteta traditional romaneasca de ciorba din oase de porc acrita, cu zeama de varza, era de departe cea mai buna, pe cand eram eu copil.Si acum imi place la fel de mult, dar am descoperit si altele intre timp, care le-au devansat. Oase de porc, legume, rosii si zeama de varza, sunt cateva dintre ingredientele din lista cu cele necesare.

 

INGREDIENTE

Ingrediente Reteta traditional romaneasca de ciorba din oase de porc acrita, cu zeama de varza

  • 1 kg oase de porc proaspete
  • 2 cepe galbene
  • 2 morcovi
  • 1 radacina patrunjel
  • 1 radacina pastarnac
  • 1 radacina telina, mica
  • 1 ardei gras, verde
  • 1 ardei gras, rosu
  • 250 g rosii pentru ciorba
  • sare
  • piper
  • 4 l apa
  • 1 l zeama de varza
  • tarhon
  • patrunjel
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta traditional romaneasca de ciorba din oase de porc acrita, cu zeama de varza:

Preparare Reteta traditional romaneasca de ciorba din oase de porc acrita, cu zeama de varza

Oasele de porc, portionate in bucati mai mici, se pun la fiert in apa clocotita cu sare, pentru 5-6 minute de cum ating punctul de fierbere, apoi se scurge apa si se clatesc oasele si vasul bine, cu apa fierbinte.

Se pun din nou oasele la fiert in apa clocotita cu putina sare, in functie de cat este de sarata si zeama de varza.

Cand carnea de pe oase este usor patrunsa, ca trebuie sa aiba si carne, cred ca asta se subintelege, adaugam radacinoasele si ceapa, curatate si tocate in cuburi si dupa cateva minute, completam ciorba cu zeama de varza.

Ardeiul il adaugam ceva mai tarziu, cand radacinoasele sunt aproape fierte, pentru a nu se inmuia prea rau. Ardeiul este bine sa ramana mai tare pentru a avea aspect placut in ciorba, dar si pentru a-si pastra cat de cat proprietatile.

Dupa ce adaugam si ardeiul, putem adauga rosiile, apoi tarhonul si mai lasam ciorba pe foc timp de 10 minute, timp in care ii potrivim gustul cu sare si piper, apoi, dupa ce se tempereaza putin, adaugam patrunjelul, tocat marunt.

Servim ciorba fierbinte, cu ardei iute, smantana, sau simpla, dupa preferinte.

Sa va fie de folos!

Daca tot ai afumatura, poate prepari si o delicioasa Varza murata cu afumatura la cuptor sau, de ce nu, o Iahnie de fasole cu afumatura

Nici din fata unei Tochituri dobrogene, n-ar da nimani inapoi!

TIPS-URI

1

Se poate adauga un ou batut, la finalul fierberii, pentru a se ingrosa zeama.

2

Se poate adauga fidea sau o mana de paste, cand ciorba este fiarta trei sferturi. Eu am preferat-o simpla.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta traditional romaneasca de ciorba din oase de porc acrita, cu zeama de varza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de fasole verde cu afumatura